WERKWIJZE

Ieder kind is uniek, daarom wordt elk coach-traject aangepast op de wens en hulpvraag van het kind. Ik vind het belangrijk dat kinderen een eigen route mogen bewandelen. Ik geloof daarom in werkvormen en methodes die aansluiten bij de interesse(s) van het kind. Mijn focus ligt op kinderen tussen de 4 en 18 jaar. De gesprekken vinden thuis of op school plaats, altijd in overleg met de ouders. Kindercoach Lindsy is werkzaam in de omgeving Breda en Tilburg. Benieuwd naar hoe een coach-traject eruit ziet? Hieronder meer informatie over mijn werkwijze.

KENNISMAKING

We beginnen altijd met een kennismaking, dit is een gratis telefonisch gesprek met de ouders. We bespreken kort de hulpvraag en bekijken samen wat de mogelijkheden zijn. Vrijblijvende kennismaking inplannen? Vul het contactformulier in.

INTAKE GESPREK

Ter voorbereiding op het intakegesprek wordt een intakeformulier door de ouder ingevuld. Dit formulier ga ik voorafgaand aan de intake bekijken, tijdens de intake bespreken we de informatie. De hulpvraag wordt tijdens het intakegesprek uitvoerig besproken. We spreken wederzijdse verwachtingen uit en maken duidelijke afspraken voor het coach-traject.

COACHING SESSIES

Een gemiddeld coach-traject bestaat uit 4 tot 6 sessies. De eerste sessie zal voornamelijk gericht zijn op kennis maken met het kind en een vertrouwensband scheppen. In de opeenvolgende sessies zullen we gaan kijken naar wat het kind nodig heeft. Hoe kan het kind zijn of haar kwaliteiten inzetten om hindernissen te overwinnen? Hier zet ik verschillende methodes voor in, Vaak zijn dit creatieve uitingsvormen zoals; tekenen, schilderen, dansen of toneel spelen. Ook maak ik gebruik van spelvormen, prentenboeken en coachkaarten. De belevingswereld van het kind is de basis en daar pas ik mijn coaching op aan.

EVALUATIE SESSIE

Aan het einde van het coach-traject worden de sessies geƫvalueerd samen met de ouders en het kind. In deze eindevaluatie kijken we samen welke stappen zijn gezet en of het kind op eigen kracht verder kan. Het is dan altijd mogelijk om het coach-traject met een aantal sessies te verlengen. Indien noodzakelijk, kan er ook een tussentijdse evaluatie worden gepland.

NEEM SNEL CONTACT OP!

Zit jouw kind niet lekker in zijn/haar vel? Doe je als ouder zo je best, maar weet je niet hoe je je kind verder kunt helpen? Meld je dan nu aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik kijk graag met je mee.